.jpg)
1. Bir çox hazır qidaların tərkibində olan rəngvericilər konservantlar mədəaltı vəzi üçün zəhərlidir. Bu maddələr qidanın kimyəvi tərkibini dəyişir və permentlərin hazırlanması prosesini pozur.
2. Qidalanmalar arasında böyük fasilələrin verilməsi çox ziyandır. Əgər insan səhər yeməyi qəbul etmir, günorta az, axşam isə çoxlu miqdarda qida qəbul edirsə, bu mədəaltı vəzinin sağlamlığına çox mənfi təsir edir. Gün ərzində 5 dəfə kiçik miqdarlarla qida qəbul etmək lazımdır.
3. Əgər insan bir qida qəbulu zamanı çoxlu sayda müxtəlif və xüsusi ilə həzm üçün
çətin olan qidaları qarışdırırsa, bu həzm sisteminin fəaliyyətini pozur. Bir qida qəbulu
vaxtı heyvani zülaları və korbohidratları qarışdırmaq tövsiyyə edilmir.